Hot Chocolate
oktober 31, 2024Exclusieve ‘koninklijke’ geurenkaars
oktober 31, 2024ETEN verbindt. ETEN stimuleert. BORA wijdt een hele reeks boeken aan het onderwerp
Als specialist van hoogwaardige inbouwkeukenapparatuur besteedt BORA niet alleen aandacht aan de uitrusting van de keuken, maar bestudeert zij ook al bijna twintig jaar de gebeurtenissen rondom het voedselbereidingsproces. Er gebeurt zoveel in de keuken als leefruimte dat aandacht verdient. Mensen vieren en vinden elkaar, gezinnen worden gecreëerd, kinderen leren en groeien, ideeën worden bedacht en verfijnd. De keuken, het eten – een verbindend element waardoor emoties beleefd kunnen worden. Samen eten brengt mensen over de hele wereld samen. BORA heeft een vijfdelige boekenreeks gemaakt, waarmee een van de meest centrale onderwerpen in ons leven een waardig podium krijgt.
De vijfdelige boekenreeks ‘Food’ van BORA brengt praktijkvoorbeelden, concrete tips en veel knowhow over een van de meest centrale onderwerpen op tafel.
Het onderwerp eten omvat veel meer dan alleen het eten. Het gaat hier om toekomstgerichte planning en een gezonde selectie van ‘voedsel’ als basis van ons leven. Het gaat om een zorgvuldige bereiding en opslag. En over de aantrekkelijke presentatie van eten en drinken in de Midden-Europese cultuur. De Wereld van de Goede Smaak blijkt veel te uitgebreid voor één enkele gids. Daarom is er een meerdelige boekenreeks over het plezier van koken, plannen en presenteren.
In vijf delen verlicht BORA alle facetten van de centrale woonkeuken. Alleen eten of in een grotere groep, eten in het dagelijks leven of op vakantie. Of het nu gaat om vlees, vis of groenten, water, wijn of cocktails – deze boeken nemen de lezer mee op een heerlijke reis. BORA helpt inkoopvertegenwoordigers, amateurkoks en feestorganisatoren in hun dagelijks leven. Met recepten, praktijkvoorbeelden, concrete tips en veel knowhow bieden de kookboeken volop input voor het verwezenlijken van je eigen culinaire dromen. Sommige onderwerpen worden digitaal gedetailleerder uitgelegd en zo kunnen geïnteresseerde lezers meer inhoud en receptvideo’s vinden via de QR-codes op de betreffende pagina’s.
BORA publiceert de uitgebreide kennis voor ontspannen momenten aan het fornuis en aan tafel in eigen beheer. De boeken zijn verkrijgbaar in zes talen en zijn vooral bedoeld als communicatieve aanvulling op het keukenadvies van internationale handelspartners en om klanten te inspireren. Voor alle kook- en eetliefhebbers zijn de hoogwaardige boeken met harde kaft afzonderlijk en als volledige boekenserie verkrijgbaar bij BORA-partners in de keukendetailhandel, in de BORA onlineshop op shop.bora.com en op Amazon.
De inhoud van de delen in detail
Deel 1: Plan je maaltijd
Een maaltijd plannen – het begin van een culinaire reis
In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om je maaltijden efficiënt en stressvrij te plannen en te bereiden: basiskennis over gezond eten en verschillende soorten voeding, maar ook waardevolle tips over hoe je deze kennis in je dagelijks leven kunt integreren. Ontdek hoe een doordachte maaltijdplanning je leven gemakkelijker kan maken – of u nu voor jezelf, je familie, vrienden of gasten kookt, in het dagelijks leven of bij speciale gelegenheden.
Met handige instructies voor het maken van weekplannen en het plannen van feestjes, tips voor efficiënt inkopen en bewaren van voedsel, en creatief gebruik van restjes, begeleidt dit boek je door het dagelijks leven. Gecombineerd met gevarieerde receptideeën die eenvoudig aan elk persoonlijk schema kunnen worden aangepast, bijvoorbeeld paddenstoelenrisotto met rundvleesreepjes, kipfilet met couscoussalade of forelfilets op babyspinazie.
Voor ontspannende momenten aan het fornuis en aan tafel.
Deel 2: Eten koken
Voedsel bereiden – Het culinaire hart van de serie “Food”.
Veel meer dan een kookboek. De keukenexperts van BORA hebben een speciaal mix & match-principe ontwikkeld, dat niet alleen voor de grootst mogelijke variatie op uw menu zorgt, maar ook rekening houdt met aspecten als smaakcombinaties en het gebruik van restjes.
Begin met populaire gerechten zoals aardappelen, zeevruchten, rundvlees, bessen of rijst en ontdek hoeveel verschillende gerechten je kunt maken met dezelfde ingrediënten. Geniet bijvoorbeeld van een romige Parmezaanse aardappelgratin, gnocchi of een klassieke aardappelsoep. Aan het einde van elk recept en in een gedetailleerde lijst aan het einde van het boek vind je ideeën over hoe je verschillende ingrediënten en receptcomponenten op nieuwe en verschillende manieren kunt combineren om spannende gerechten te creëren en zo voedselverspilling te voorkomen. Ervaar de diversiteit van jouw keuken en hoe makkelijk het is om vakkundig te combineren en duurzaam te koken.
Een praktische metgezel voor een gezonde en gevarieerde keuken.
Deel 3: Genieten van eten
Geniet van eten – je ogen eten met je mee
De kunst van de perfecte enscenering: Of het nu gaat om een romantisch diner bij kaarslicht of een rijkelijk versierde tafel: de sfeer is cruciaal voor een onvergetelijke avond. In dit boek leer je hoe je je gerechten vakkundig presenteert en een echte feel-good sfeer creëert.
Ook vind je gedetailleerde instructies voor het kiezen van het juiste servies en bestek, creatieve ideeën voor stijlvolle en thematische tafeldecoratie, tips en trucs voor optimale verlichting om je eten in het beste licht te laten zien. Ook zijn er praktische tips om een harmonieuze en uitnodigende sfeer te creëren, zowel in een kleine groep als voor een groot feest. Je ontdekt welke drankjes bij de gelegenheid passen en last but not least vind je vele ideeën voor een smaakvolle bediening – uiteraard met passende recepten, bijvoorbeeld voor parmezaanchips en rozemarijnstokjes, gerookte zalmforel met slahartjes of abrikozenknoedels.
Creëer momenten die herinnerd zullen worden.
Deel 4: Voedsel bewaren Voedsel bewaren – Voedsel bewaren en bewaren
Wat hoort in welk koelgedeelte thuis, welke levensmiddelen kunnen gemakkelijk worden ingevroren en hoe kunnen ze veilig worden bereid? Met de juiste kennis blijven je ingrediënten niet alleen langer vers, je kunt ze ook op allerlei manieren verfijnen. Ontdek beproefde methoden uit grootmoederstijd, zoals marineren, fermenteren en drogen, en leer de belangrijkste lessen over vacumeren, drogen en meer.
In dit boek vind je praktische tips voor het optimaal bewaren van verse en gedroogde levensmiddelen, stap-voor-stap instructies voor het veilig conserveren en fermenteren, waardevolle informatie over de houdbaarheid en het vasthouden van voedingsstoffen van diverse voedingsmiddelen en uiteraard eenvoudige recepten die je benodigdheden in heerlijke maaltijden transformeren: gefermenteerde bessenlimonade, champignonpoeder of ingelegde zalmforel zijn heerlijke voorbeelden van hoe je je nieuwe kennis creatief kunt toepassen.
Deel 5: Maaltijd begeleiders Begeleiders bij het eten – de kroon op een culinaire reis
Een sprankelende mocktail met een voorgerecht, een lichte witte wijn met forel – als eten en drinken goed bij elkaar passen, wordt een goede maaltijd een onvergetelijke ervaring. Laat je meevoeren in de wereld van bijpassende drankjes en ontdek hoe je met de juiste keuze en combinatie van drankjes je menu kunt verfijnen.
Of het nu gaat om wijn, bier, alcoholvrij genieten, het juiste water of de perfecte warme drank, in dit boek vind je informatie over de basisprincipes van menubegeleiding en praktische tips voor het combineren van dranken met verschillende gerechten. Laat je inspireren door receptideeën voor creatieve drankjes of voor het koken met drankjes, zoals het geroosterde hertenzadel met koffiekorst, smoothie met passievruchten en selderij of zelfgemaakte woodruff-siroop.
Ontdek de grote wereld van drankjes.
Deel 1-5 als gidsreeks
Ontdek de keuken als woonruimte met de exclusieve BORA-boekenreeks ‘Food’ en word een expert op het gebied van fornuis en tafel – of het nu gaat om het dagelijks leven of een vakantie, om alleen of in grotere groepen te eten, over vlees, vis of groenten, over water, wijn of cocktail. Laat ons je meenemen op een heerlijke reis die elk facet van het plannen, koken, bewaren en organiseren van eten en drinken verkent. Met praktijkvoorbeelden, concrete tips en veel knowhow biedt de boekenreeks ‘Food’ je veel input om jouw culinaire dromen waar te maken. Dompel jezelf onder in de wereld van de goede smaak en geniet van het plezier van koken, plannen en presenteren – dag na dag.